Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

XEIMEΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

 Καρπενήσι

 

touristorama.com

Από τα πιο δυνατά high lights της Ορεινής Ελλάδας, το Καρπενήσι δεν είναι απλά ένας κλασσικός προορισμός του χειμερινού τουρισμού, αλλά μια ταξιδιωτική πρόταση που μπορεί να συναρπάσει τους πάντες. Σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού, rafting, kayak, διαδρομές και πεζοπορίες, αναρριχήσεις και ιππασία καθώς και κάθε είδους εναλλακτικού τουρισμού. Διαμονή σε σκι resort, παραδοσιακούς ξενώνες και small luxury hotels.
Καρπενήσι χειμερινός προοριμός

Το Καρπενήσι, πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας θεωρείται ένα από τα καλύτερα και υγιεινότερα θέρετρα της Ελλάδας. Τα καταπράσινα βουνά, τα γραφικά χωριουδάκια και το χιονοδρομικό κέντρο, προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες λάτρεις των χειμερινών αποδράσεων.
Η καθαρή ατμόσφαιρα, το ξηρό και υγιεινό κλίμα, τα πλατάνια, οι καστανιές και τα έλατα που περιτριγυρίζουν την πόλη και τα γύρω χωριά, κάνουν τον τόπο ιδανικό για χειμερινές αλλά και θερινές διακοπές.
Αξίζει να πιει κανείς το κρυστάλλινο νερό που ρέει από τις πέτρινες φυσικές βρύσες των χωριών του νομού. Με αφετηρία το Καρπενήσι αξίζει κανείς να επισκεφθεί τα διάσπαρτα χωριά και να απολαύσει τα παραδοσιακά προϊόντα και τα τοπικά κρέατα. Σε απόσταση 12χλμ. βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού. Ο επισκέπτης θα απολαύσει το σκι στο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο διαθέτει επτά αναβατήρες, δώδεκα πίστες και σχολή σκι.
Τα ποτάμια και τα φαράγγια της περιοχής προσφέρονται για ορειβατικές διαδρομές και άλλου είδους δραστηριότητες, όπως rafting, kayak και mountain bike.
Σε κοντινή απόσταση από το Καρπενήσι, αρχίζουν να ξεπροβάλουν ένα-ένα, χωριά με παραδοσιακό χρώμα, βυθισμένα στα έλατα, τις καστανιές, τα πλατάνια, σε ένα πυκνό δάσος και μια ορεινή φύση που μαγεύει. Τα πιο σημαντικά από αυτά, οι Κορυσχάδες, το Βουτύρο, το Μικρό Χωριό, το Μεγάλο Χωριό, ο Γαύρος, το Κλαυσί, θα αποτελέσουν τη βάση μας για να εξερευνήσουμε την περιοχή της Ευρυτανίας.

Επισκεφθείτε:
  • τους  Κορυσχάδες, ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Ευρυτανίας και αντικρίστε στον απέναντι λόφο Παλαιόκαστρο, τα ίχνη αρχαίων τάφων και το φρούριο
  • το Παλαιό Μικρό Χωριό που εγκαταλείφθηκε το 1963 από τους κατοίκους του, λόγω μιας κατολίσθησης,
  • το Μεγάλο Χωριό, με το λαογραφικό μουσείο,
  • το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας στον Προυσσό και την θαυματουργή της εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου