Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Συνεδριακός τουρισμός:

Του Μάκη Αποστόλου

Στην απόκτηση μεριδίου 2%-2,5% από 0,8% που είναι σήμερα στοχεύει μέσα στην επόμενη δεκαετία η Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά των μεγάλων συνεδρίων και του επαγγελματικού τουρισμού στοχεύει η Ελλάδα, από το 0,8% που είναι σήμερα, μέσω της ενίσχυσης της υποδομής της.
Σύμφωνα με στοιχεία του International Congress and Convention Association (ICCA), η Ελλάδα μπορεί να ανέλθει από την 22η θέση που βρίσκεται σήμερα, στη 15η θέση παγκοσμίως από πλευράς κορυφαίων διοργανώσεων αποκτώντας μερίδιο 2,1% της παγκόσμιας πίτας έως το 2017. Σημειώνεται ότι την περασμένη χρονιά, τα έσοδα από το συνεδριακό τουρισμό ξεπέρασαν τα 450 εκατ. ευρώ ενώ στα συνέδρια συμμετείχαν περισσότεροι από 155.000 σύνεδροι.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ξένοι επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό για την διεξαγωγή επαγγελματικών συναντήσεων και συνεδρίων, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και εξειδικευμένοι χώροι οργάνωσης συνεδρίων, μπορούν να προσφέρουν διευρυμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καθώς και την απαιτούμενη υποδομή για να φιλοξενήσουν τόσο μικρές εκδηλώσεις όσο και μεγάλα παγκόσμια συνέδρια.
Από στοιχεία του ICCA προκύπτει ότι ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα αναπτύσσεται με ρυθμό 5% ετησίως.




Συγκριτικά πλεονεκτήματα Ελλάδας

- Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες, μοναδική φυσική ομορφιά, εξαιρετική ελληνική γαστρονομία, υψηλού επιπέδου φιλοξενία, νυχτερινή διασκέδαση, το αίσθημα ασφάλειας που νοιώθει ο επισκέπτης στην χώρα μας και φυσικά η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά που συναντά κανείς σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.
- Η σύγχρονη υποδομή και μία σειρά από καλά οργανωμένες και ανακαινισμένες ξενοδοχειακές μονάδες, κυρίως στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Αλεξανδρούπολη και πολλούς άλλους προορισμούς από τη Νησιωτική και Ηπειρωτική Ελλάδα.
- Η επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από τη χώρα μας, αποτελεί απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να διοργανώσει διεθνείς εκδηλώσεις μεγάλου μεγέθους.
- Η Ελλάδα διαθέτει πλέον κάποια αξιόλογα συνεδριακά κέντρα σε γνωστούς προορισμούς αναψυχής π.χ. Ρόδο, Κρήτη, Κω, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη, κ.λπ.
- Η χώρα μας βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους συνεδριακά αναπτυσσομένους προορισμούς διότι πρόκειται για έναν ήδη αναγνωρισμένο προορισμό διακοπών και αναψυχής με αποτέλεσμα να υπάρχει άφθονο προϊόν που ικανοποιεί το «pleasure» κομμάτι του Συνεδριακού Τουρισμού.
- Ο επαγγελματισμός των καταξιωμένων γραφείων διοργάνωσης συνεδρίων που όχι μόνο μπορούν να διοργανώσουν άψογα ένα συνέδριο, αλλά ως μεσογειακός λαός, δίνουμε και την ψυχή μας για να στεφθεί ένα συνέδριο με επιτυχία. Οι Έλληνες PCOs διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολύχρονη εμπειρία και όταν αναλαμβάνουν την διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων αποσπούν πάντοτε κολακευτικά σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου